- Blodprøver kan vi ikke tage efter kl. 14, mandag – torsdag, eller efter kl. 11.00 på fredage.

Feber/temperaturforhøjelse. Ved akut sygedom, er det altid en god idé at måle temperaturen, da dette er en vigtig information til lægebesøget. Altså måle temperaturen, med termometer.

Urinprøver: Har du mistanke om blærebetændelse, er du velkommen til at RINGE til os, derefter komme op og lave en urinprøve. Kan du ikke selv komme op med urinprøven, modtager vi gerne en urinprøve, i et korrekt uringlas/beholder. Hvis ikke den kan afleveres friskladt, så skal prøven opbevares på køl til den afleveres. Den kan max holde sig 6 timer på køl. Det er helt nødvendigt for os, at få information om hvorfor prøven er afleveret, om der er symptomer på blærebetændelse, hvilke symptomer, og at dit sundhedskort køres igennem. Vi kan ikke modtage kontrol uriner (dvs. kontrol efter en behandling) om fredagen, da vi her ikke kan lave resistensbestemmelse. I de fleste tilfælde kan du ringe for svar på din urinprøve, den næste dag efter kl. 9.

Vi modtager KUN urin til undersøgelse i korrekt uringlas/beholder. Du kan enten hente et uringlas i skranken i klinikken, alternativt købe på apotek eller Matas.

Yderligere urin-information til hjemmeplejen:

– Vi modtager gerne uriner i GULE glas.

– GRØNNE borsyreglas, kun hvis ved problemer med opbevaring eller efter aftale med praksis.

– Vi modtager fortsat gerne akutte uriner om fredagen, men meget gerne inden kl. 10.30, da det giver os mulighed for at evt. sende urinen til Mikrobiologerne.

– Symptomer skal ALTID anføres på urinseddel.


– Visse undersøgelser booker vi ikke i sommerferien (uge 26-31), bl.a. fornyelse af kørekort, børneundersøgelser (undtaget 5 uger), vaccinationer (undtaget 3 måneders vaccine), celleskrab, diverse attester til forsikring/kommune, kontrol af kroniker.

Obs – ang. Åben Lab., har vi lukket ned for dette i skolernes ferier, (uge 7, omkring påsketid, sommerferien, uge 42 og omkring juletid), så hvis du skal have taget en blodprøve i disse tidsrum, bedes du ringe ind og bestille tid.